Maatschappelijk

Wij zijn erg trots dat we de verschillende locaties mogen leiden en dat we de Krimpenerwaard en haar kernen mogen stimuleren in sociaal, cultureel, maatschappelijk en sportief terrein. Wij staan daarom voor goed ondernemerschap, zorg voor natuur en zorg voor een ieder wat wils in onze samenleving. KW Horeca werkt samen met ‘Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard’, mag zich ‘Gastheer van de Krimpenerwaard’ noemen en is trotse hoofdsponsor van ‘STV Lekstreek.’ Ook bieden we ‘beschutte’ werkplekken aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dagbesteding met een glimlach

Sinds 2011 werkt KW Horeca samen met stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking fijne, zinvolle en bovenal prettige dagbesteding aanbiedt. De deelnemers van SDK zijn ondermeer actief in Huisje van de Zeeuw, Onder de Molen en het molenwinkeltje van molen Den Arend in Bergambacht.

“Het idee om dagbesteding te integreren in ‘Het Huisje’ en Onder de Molen ontstond tijdens een zomervakantie met Arjenne en Jan Timmer in Italië”, glimlacht Ad Scheer. “Niet lang daarna zijn we met dagbesteding gestart in Huisje de Zeeuw. Later kwam daar Onder de Molen bij. De aanwezigheid van de deelnemers maakt beide zaken extra bijzonder. Dat vinden niet alleen wij, maar ook onze gasten. Hun enthousiasme, hun toewijding en vooral…. hun glimlach; het is allemaal onbetaalbaar. Mijn vrouw Jacky en ik zijn nog elke dag blij dat we met SDK in zee zijn gegaan. Het voelt eenvoudigweg goed om bij te dragen aan het leuk van andere mensen.”

Trotse sponsor van STV Lekstreek

KW Horeca is sinds enkele jaren de trotse hoofdsponsor van schaatstrainingsvereniging Lekstreek. “Een pracht club”, weet Ad Scheer, die ooit in het begin van de jaren negentig schaatstraining volgde bij de streekvereniging. “Onze kinderen zijn eveneens al jaren lid. We hebben heel wat kilometers gemaakt om ze weg te brengen naar trainingen en wedstrijden. Was een mooie tijd.”

“Het bijzondere van Lekstreek zit hem in de sfeer én de bevlogen manier waarop clubkader en trainers met de schaatsers omgaan. Van beginner tot topper; voor iedereen is er aandacht en warmte. En wat natuurlijk geweldig is: de vereniging bracht vele internationale toppers voort. Leo Visser, Hein Vergeer, Erik-Jan Kooiman, Hein Otterspeer en natuurlijk onze kersverse wereldkampioen allround en Olympische medaillewinnaar Patrick Roest; ze zijn allemaal afkomstig uit de schoot van Lekstreek en koesteren hun club. En nieuw talent dient zich alweer aan hoor. Dat kan geen toeval zijn!”

“Wij zijn ook als KW Horeca graag aan Lekstreek verbonden. Vanwege de gezamenlijke passie voor schaatsen uiteraard, maar ook vanwege het Krimpenerwaardse karakter van ons beiden. We zijn allebei regiobreed actief. KW Horeca en Lekstreek passen simpelweg bij elkaar!”

Promotor van de Krimpenerwaard

Ad Scheer is niet alleen horecaondernemer, hij geldt ook als een enthousiast promotor van de regio en als één van de ‘Gastheren van de Krimpenerwaard’. De (agro-)recreatie- en toeristische gastheren hebben kennis over het gebied en zetten zich in om Krimpenerwaard nog beter te promoten als recreatieve bestemming. Ze gebruiken hun kennis onder meer om recreanten en toeristen te vertellen over de ontstaanswijze van het gebied en te wijzen op bijzondere plekjes.