AD Groene Hart: Genieten van Motown en kabeljauwwang

Dit betreft een artikel in AD Groene Hart – Augustus 2019

Rechten van het artikel liggen bij AD Groene Hart. Tekst: Hans Pfauth. Foto: Frank de Roo

GOUDEN POLLEPEL | De Arendshoeve. De reservering bij De Arendshoeve in Bergambacht verloopt wat moeizaam. De muziek op het terras staat vrij hard, maar we hebben er bij wijze van uitzondering geen moeite mee. Brandade en knapperige kabeljauwwang brengen verrukking.

Op een van de warmste dagen van het jaar reserveren we bij De Arendshoeve. Bij de voorkeuren vragen we om een plaats op het terras in de schaduw. Op de ochtend van ons voorgenomen bezoek belt een medewerker met de mededeling dat het terras en de eetzaal die avond gereserveerd zijn voor een bruiloftspartij, maar dat in een andere zaal dineren voor ons mogelijk is. ,,Bij de airco”, roep ik nog bij wijze van zelftroost.

’s Middags belt de medewerker opnieuw. Er is besloten het restaurant die avond te sluiten voor gewone gasten. De opgegeven redenen: de alternatieve eetzaal is ongezellig en beschikt niet over airco. Tja, dat hadden we graag eerder gehoord.

De week daarna verloopt de reservering zonder problemen en belanden we alsnog op het terras in de schaduw. Dat is een aangename plek met zicht op de belendende monumentale molen, een fraaie tuin en een klein formaat muziektent waarin, zo zien we op de website, bij goed weer ook huwelijksceremonies voltrokken worden.

Nu trekt het prieel vooral de aandacht door de geluidsbox die er pal boven onze tafel aan bevestigd is. De muziek staat vrij hard. In het algemeen zijn we daar niet dol op. Maar deze keer kunnen we ermee leven, omdat de hele avond klassiekers uit onze jeugd van het platenlabel Motown uit de luidspreker schallen: You keep me hangin’ on van The Supremes, Bernadette van The Four Tops en veel Diana Ross, Lionel Richie en Stevie Wonder. Bij You are the sunshine of my life probeer ik mijn tafelgenoot veelbetekenend aan te kijken.

Geslaagde twist

We dwalen af. We zijn hier om te eten. Een van ons gaat à la carte, de ander bestelt het keuzemenu van de chef (€37,50). Het eerste voorgerecht bestaat uit in biet en gember gemarineerde zalm met wasabimayonaise, krokanten van nori (zeewiervel) en sesamdressing (€ 15,50). De vis is van kleur verschoten door de rode biet. De toevoegingen brengen qua smaak een originele en geslaagde twist.

Het chefsmenu begint met bereidingen van Iberico, een Spaans topzwijn dat in de herfst een kilootje of tien eikels per dag eet. Op het bord liggen een sappig worstje, twee soorten salami, een paar dunne plakken van de ham pata negra, bruschetta en aïoli. Rolletjes komkommer geven een lichte toets.

À la carte is er een heerlijke brandade (een soort puree) met drie stukken knapperige kabeljauwwang erop (€22,50). Erbij wilde spinazie, kleine groene asperges, erwten, radijs en beurre vert. Top! Het hoofdgerecht van het menu bestaat uit malse dry aged ribeye, kastanjechampignons, verse groenten en een kort gefrituurde, halve opperdoezer aardappel die naar meer smaakt.

Het eerste nagerecht telt drie geslaagde bereidingen van citroen, ofwel een citroentaartje, lemoncurd en citroensorbet (€8,25). Het ‘grand dessert’ van het menu omvat een brownie, een moussetrio van donkere, melk- en witte chocolade, een tombola van bloedsinaasappel, een roomsoesje en coulis van aardbei. 

Onder de klanken van de Motownhit Walk away Renee verlaten we voldaan het terras.

BEOORDELING 
Eindscore 8,1

Voorgerecht 8
Hoofdgerecht 9
Nagerecht 8,5
Bediening 8,5
Sfeer 8
Prijs-kwaliteit (x2) 7,5

KWHoreca

Marketing en Communicatie @KWHORECA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *